Svensk definition
En diet som innehåller begränsade mängder fett, där mindre än 30% av kalorierna utgörs av det totala fettinnehållet och mindre än 10% av mättat fett. Sådan diet används t ex för hyperlipidemikontroll.
En diet som innehåller begränsade mängder fett, där mindre än 30% av kalorierna utgörs av det totala fettinnehållet och mindre än 10% av mättat fett. Sådan diet används t ex för hyperlipidemikontroll.
A diet that contains limited amounts of fat with less than 30% of calories from all fats and less than 10% from saturated fat. Such a diet is used in control of HYPERLIPIDEMIAS. (From Bondy et al, Metabolic Control and Disease, 8th ed, pp468-70; Dorland, 27th ed)
Fettfattig kost — Fettsnål kost — Lågfettkost — Fettfri kost
Diet, Fat Restricted — Fat-Restricted Diet — Diets, Fat-Restricted — Fat Restricted Diet — Fat-Restricted Diets — Diet, Low-Fat — Diet, Low Fat — Diets, Low-Fat — Low-Fat Diet — Low-Fat Diets — Diet, Fat-Free — Diet, Fat Free — Diets, Fat-Free — Fat-Free Diet — Fat-Free Diets